Phase One IQ4 || ψηφιακές πλάτες

Κύρια Χαρακτηριστικά ψηφιακών πλατών IQ4

Ευελιξία στην επαγγελματική ροή εργασίας

Είτε φωτογραφίζετε στο στούντιο είτε εκτός στούντιο η σειρά IQ4 είναι προορισμένη να ικανοποιεί τον χρήστη στον τρόπο φωτογράφησης με ευελιξία, εξατομίκευση στη λήψη, ενσωματωμένα εργαλεία και χαρακτηριστικά έτοιμα να βοηθήσουν τον κάθε φωτογράφο να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του.

 

 Vignette XF Blowout 150 1040X680

Η ενωαμάτωση  στα συστήματα XF και XT

H Απεριόριστη Πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στην ίδια πλάτη IQ4, να εναλλάσεται και να προσαμόζεται μεταξύ της επαγγελματικής δύναμης και λειτουργικότητας του σώματος XF και στην ντελικάτη και απλή πλατφόρμα της XT.  

Στηριγμένη πάνω στην Απεριόριστη Πλατφόρμα

Στον πυρήνα της IQ4 υπάρχει η Απεριόριστη Πλατφόρμα, η οποία στηρίζεται στη νέα δημιουργία για ανάπτυξη της ποιότητας εικόνας, για μετατροπή της ροής δουλειάς και βελτίωση των χαρακτηριστικών.  Η Απεριόριστη Πλατφόρμα είναι φτιαγμένη για να μεγαλώνει, να επεκτείνεται και να προσαρμόζεται, επιτρέποντας στους μηχανικούς της Phase One να ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες στην ψηφιακή εικόνα και να προσεγγίζουν φωτογραφικές μεθόδους από μία νέα προοπτική. Και με το πρόγραμμα του Εργαστηρίου της Phase One , κάθε χρήστης IQ4 είναι ευπρόσδεκτος να βοηθήσει στη διαμόρφωση της δικής του κάμερας.

Μεσαίο Φορμά Full Frame 

Οι αισθητήρες μεσαίου φορμά full frame που βρίσκουμε στα συστήματα IQ4, είναι 1,5 φορά το μέγεθος ενός κροπαρισμένου αισθητήρα  μεσαίου φορμά των Mirrorless μηχανών.  Σας επιτρέπουν να αποτυπώνετε τη μέγιστη πληροφορία, παρέχοντας τη μέγιστη λεπτομέρεια, και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με το τέλειο αποτέλεσμα που δίνεται από την υψηλή ανάλυση και το δυναμικό εύρος μέχρι τα 15 stops, οι επιλογές σας στη φωτογράφηση γίνονται αμέτρητες. 

Vignette FFMF

 Το Capture One ενσωματωμένο στο σύστημα  φωτογραφικής μηχανής

Η ενσωμάτωση του Capture One  στην Απεριόριστη Πλατφόρμα  του συστήματος παρέχει υψηλής ποιότητας έλεγχο στην προεπισκόπιση, στις ρυθμίσεις της εικόνας και ανοίγει την πόρτα σε εξατομικεύσεις των αρχείων RAW κατά τη διάρκεια της λήψης.  Το ενσωματωμένο λογισμικό Capture One εξασφαλίζει  πιο αποτελεσματική και ελεγχόμενη ροή εργασίας 

Η ενσωμάτωση του Capture One στο σύστημα παρέχει:

  • Εξατομικευμένα IQ Styles
  • Μετατροπή σε Jpeg μέσα στην κάμερα
  • Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και προεπισκόπηση
  • Βελτιωμένο Live View,  ταχύτερη απόκριση εικόνας, νέα εργαλεία

 

Vignette IQ4 Tethering 1040X680px
Επιλογές Σύνδεσης με τη μηχανή για το Μέλλον

Οι πολλαπλές επιλογές σύνδεσης μηχανής και υπολογιστή είναι εναρμονισμένες με τη ροή εργασίας του επαγγλεματία, έτοιμες να ανταπεξέλθουν στο μέλλον- Ethernet, USB-C και Ασύρματη Σύνδεση.  Όλες οι επιλογές σύνδεσης και αποθήκευσης  μπορούν να  συνδυαστούν και να εξατομικευτούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε φωτογράφου.

Η Ασύρματη Σύνδεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει τα αρχεία RAW στο Capture One, καθώς και να τα αποθηκεύσει μέσα στη μηχανή.  Αυτή η λύση μπορεί να χρησιμεύσει και σαν backup ή σαν εξατομικευμένη ροή εργασίας. 
Το Ethernet προσφέρει τη δυνατόtητα για μία πλήρη εξατομικευμένη, ενσωματωμένη και δυναμική ροή εργασίας παρέχοντας τη δυνατότητα να κάνετε λήψεις μέσα σε ή μέσα από οποιαδήποτε συσκευή Ethernet.  Επίσης τα μεγάλα μήκη των καλωδίων, και η ενέργεια που παρέχεται μέσω Εthernet ελαττώνει οποιοδήποτε πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ μηχανής και λογισμικού  κατά τη διάρκεια της λήψης.

Το USB-C παρέχει έναν στάνταρντ τύπο θύρας για εύκολη σύνδεση σε μία ευρεία γκάμα συσκευών.  Το USB-C προσφέρει επίσης πολλαπλές επιλογές εξασφάλισης ενέργειας. 

Το Ehternet και το USB-C επιτρέπει τη μεταφορά πληροφορίας και την ενσωμάτωση στο σύστημα χωρίς την ανάγκη ύπαρξης πρόσθετων αξεσουάρ - μεταφορά από ένα τοπικό σημείο αποθήκευσης σε οποιοδήποτε άλλο σημείο χωρίς να χρειάζεται η απομάκρυνση της κάρτας.  Και με μία ποικιλία διφόρων μεγεθών στα μήκη των καλωδίων, το Ethernet και το USB-C μπορούν και τα δύο να καλύψουν τις ανάγκες του φωτογράφου.

Διαχείριση Ενέργειας

Η IQ4 παίρνει μία έξτρα ώθηση ενέργειας χάρη στην Ενέργεια πάνω στο Ethernet  (Power over Ethernet PoE) την οποία και αποθηκεύει, και οι επιλογές σύνδεσης με το USB-C,  μπορούν να δίνουν ενέργεια απευθείας στο σύστημα της φωτογραφικής μηχανής.  Η σύνδεση Ethernet και το PoE  προσφέρει μία συνεχόμενη χωρίς διακοπή ροή εργασίας όταν κάνουμε λήψεις μέσα στο στούντιο, ενώ οι εξωτερικές τράπεζες ενέργειας (powerbanks) μπορούν να χρησιμεύσουν στις εξωτερικές φωτογραφήσεις δίνοντας περισσότερο χρόνο στη φωτογράφηςη αφού η ήδη αποθηκευμένη ενέργεια μέσα στο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτή στις εξωτερικές φωτογραφήσεις.

Διπλή θύρα αποθήκευσης

Με τις δύο κάρτες XQD και SD, η IQ4 δίνει την ευελιξία να αποθηκεύσετε τα αρχεία της λήψης με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει στη δική σας ροή εργασίας. - να αποθηκεύσετε τα RAW για Backup ή να τα μετατρέπετε σε Jpeg σε μία δεύτερη κάρτα, ή απλά να επεκτείνετε τη συνολική "αποθήκη" έτσι ώστε να φωτογραφήσετε όλες τις εικόνες που θέλετε.

Η κάρτα XQD διευκολύνει στην ταχύτητα της λήψης και στη ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων, εξασφαλίζοντας η ροή εργασίας σας να μην παρακωλύεται και να είναι αποτελεσματική ακόμη και όταν φωτογραφίζετε RAW στα 16-bit.  H IQ4 μπορεί και στηρίζει και κάρτες CFexpress. 
Η κάρτα SD διευκολύνει μία πιο ευέλικτη ροή εργασίας με έναν ευρέως διαδεδομένο τύπο κάρτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κάρτα SD ως  ένα δεύτερο μέσο αποθήκευσης για να μεγαλώσετε την "αποθήκη" σας, ή ως "καθρέφτη" backup των αρχικών αποθηκευμένων αρχείων, ή ως την επρώτη επιλογή αποθήκευσης ή ως μέσο αποθήκευσης των Jpeg μαζί με τα αρχικά RAW.  H κάρτα SD  είναι μία ευρέως διαδεδομένη κάρτα, και πολύ εύκολα προσβάσιμη στην αγορά και είναι δεδομένη στη φωτογραφική αγορά. Μπορείτε στις εξωτερικές φωτογραφήσεις να μεταφέρετε πολύ εύκολα τις εικόνες σε μία συσκευή, χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετων αξεσουάρ ή καλωδίων , προκειμένου να πετύχετε ταχύτερες επεξεργασίες, δοκίμια πελατών ή backup.  
Vignette IQ4 Storage
Ευέλικτα Εργαλεία Ταξινόμησης

Ανάμεσα από πολλά άλλα εργαλεία ταξινόμησης ο Αυτόματος Μέσος Όρος Λήψεων, δίνει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης  με μεγάλη έκθεση να μη γίνεται χρήση φίλτρων.  Αυτός ο νέος τύπος εργαλείου  ταξινόμησης, αυτόματα κάνει λήψες  και συνδυάζει μία σειρά από εικόνες σε ένα μοναδικό αρχείο RAW το οποίο ελαττώνει το θόρυβο μεγαλώνει το δυναμικό εύρος και προστατεύει τις υπερεκθέσεις. 

 Βελτιωμένη Εξισορρόπηση του Μαύρου

Η IQ4 βελτιώνει τη διαδικασία εύρεσης της πληροφορίας του σημείου αναφοράς του μαύρου, παρέχοντας την απόλυτα καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αυτές οι βελτιώσεις είναι πολύ αποτελεσματικές ειδικά στις λήψεις των μεγάλων εκθέσεων, γλιτώνοντας τεράστιους χρόνους επεξεργασίας. 

 

XF IQ4 Συστήματα Φωτογραφικής Μηχανής 

 Τύπος Συστήματος XF IQ4 150MP Camera System XF IQ4 100MP Trichromatic Camera System XF IQ4 150MP Achromatic Camera System
 Ανάλυση 151-megapixels 101-megapixels 151-megapixels
 Ευαισθησία (ISO) 50 - 25600 (preliminary) 35 - 12800 200 - 102400 (preliminary)
Μεγάλοι Χρόνοι Έκθεσης 60 λετπά 60 λεπτά 60 λεπτά
 Τύπος αισθητήρα CMOS (BSI) CMOS CMOS (BSI)
 Ενεργά Pixels 14204 x 10652 11608 x 8708 14204 x 10652
 Τελική Εικόνα Dim. 300 DPI 120.26 x 90.19 cm 98.3 x 73.2 cm 120.26 x 90.19 cm
Αποθηκευτικό Μέσο XQD, SD, Capture One XQD, SD, Capture One XQD, SD, Capture One
 Σύνδεση με Η/Υ Ethernet, USB-C, Wireless Ethernet, USB-C, Wireless Ethernet, USB-C, Wireless
 XF Διαμοιρασμός Ενέργειας      
 3.2" Οθόνη Αφής      
 Επιλογή Φακού Prime      
 5 Χρόνια Εγγύηση      
  LEARN MORE LEARN MORE LEARN MORE

 

 XF IQ3 Συστήματα Φωτογραφικής Μηχανής

 Τύπος Συστήματος XF IQ3 100MP Camera System XF IQ3 100MP Achromatic Camera System
 Ανάλυση 101-Megapixel 101-Megapixel
 Ευαισθησία  (ISO) 50 - 12800 200 - 51200
 Μεγάλοι Χρόνοι Έκθεσης 60 λεπτά 60 λεπτά
 Τύπος Αισθητήρα CMOS CMOS
 Ενεργά Pixels 11608 x 8708 11608 x 8708
 Τελική Εικόνα Dim 300 DPI 98.3 x 73.2 98.3 x 73.2
Αποθηκευτικός Χώρος CF, Capture One CF, Capture One
Σύνδεση με Η/Υ Firewire, USB3 Firewire, USB3
 XF Διαμοιρασμός Ενέργειας    
 3.2" Οθόνη Αφής    
 επιλογή Φακού Prime    
 1 ;Έτος Εγγύησης    
  LEARN MORE LEARN MORE